Welk merk fatbike is het beste?

Laatste update op 22/06/2024 om 22:07

Om het beste merk fatbike te bepalen kijken we naar specifieke voordelen van het merk. De AGM GT250 is de meest betrouwbare fatbike, maar heeft ook een prijskaartje van €2000,-. Het merk Ouxi is het beste m.b.t. de prijs- kwaliteitsverhouding. Zelf zou ik één model beter gaan en de gulden middenweg kiezen, wat mij betreft is Kick&Move het meest betrouwbare én betaalbare merk.

In dit artikel wil ik het puur over de merken hebben, en niet over de beste fatbike van dit jaar. We analyseren de merken en hoe ze in de markt staan. Dus welk merk fatbike is het beste? Lees verder over de verschillen tussen bekende Nederlandse merken.

Wat zijn goede fatbike merken?

Op de populaire fatbike markt in Nederland vinden we 3 klassen fatbikes zoals:

 1. Fatbike merken die zijn geïmporteerd vanuit China, waar het stickertje (of verf natuurlijk…) is vervangen zodat het een ander merkje heeft.
 2. Merken fatbikes waar ook daadwerkelijk een unieke productie aan voorafgaat (nog steeds Aziatische productie). Deze worden dus uniek voor één of een aantal verkooppunten geproduceerd en zijn vaak iets beter van kwaliteit omdat de verkoper en producent samen nadenken over het product pré productie.
 3. Fatbikes van gevestigde en bekende Europese merken die het volledige ontwerp zelf maken. Hier hangt meestal het hoogste prijskaartje aan.

Bovenstaande lijst geeft een plaatje weer van voordelige naar duurste fatbike, tegelijk wordt ook de kwaliteit steeds beter met de prijsstijging. Veelal heeft dit te maken met de vorm van productie.

Dus welke merken fatbikes zijn er? Wij maakten een gedetailleerde lijst van bekende fatbike merken van dit jaar.

Lijst van goede fatbike merken:

 • Phatfour (+/- €2400,-) Klasse 3 (Bekijk)
 • AGM (+/- €2000,-) Klasse 3 (Bekijk)
 • Diablo (+/- € 1600,-) Klasse 3 (Bekijk)
 • EB (+/- €1400,-) Klasse 2 (Bekijk)
 • Kick&Move (+/- €1200,-) Klasse 2 (Bekijk)
 • ENGWE (+/- €1200,-) Klasse 2 (Bekijk)
 • La Souris (+/- €800,- t/m €3400,-) Klasse 2 & 1 (Bekijk)
 • Ouxi (+/- €1300,-) Klasse 1 (Bekijk)
 • Colorway (+/- €900,-) Klasse 1 (Bekijk)
 • RCB (+/- €800,-) Klasse 1 (Bekijk)

Omdat alle bedrijven hun eigen merken noemen als de beste fatbike wil ik een andere kijk geven op verschillende fatbike merken. Om deze reden hebben we deze klassen bedacht omdat de markt hier duidelijk verschil in laat zien.

Omdat er meer dan 30 modellen Ouxi op de Nederlandse markt zijn bekeken wij alle Ouxi V8 fatbike recensies van Nederland en België. Overweeg je een Ouxi aan te schaffen? Controleer dan het verkooppunt.

Dus welk merk fatbike is het beste? Discutabel natuurlijk, maar over het algemeen zien we dat goedkoop duurkoop is bij fatbikes. Hoe goedkoper de fatbike, hoe makkelijker de constructie.

Een duurdere fatbike is simpelweg beter samengesteld als we kijken naar de gemiddelde materialen en framebouw. Toch vinden wij de Kick&Move fatbikes het beste uit de test komen. Zo heb je een meer dan degelijke fatbike voor minder dan €1400,-. Bekijk hier de meest voordelige aanbieder van de Kick&Move V20. (voor 23.59 besteld morgen in huis).


Welk fatbike merk mag op de weg?

Voor een fatbike gelden dezelfde regels als voor een gewone fiets. Elk fatbike merk dat een elektrische fatbike maakt wat niet harder gaat dan 25 kilometer per uur & een verplichte CE-merkering heeft mag op de openbare weg.

Meer informatie over het elektrische aspect van een fatbike? Lees dit artikel van NVWA over o.a. een CE-markering.

Een elektrische fatbike valt onder de regels van een elektrische fiets (ofwel; e-bike). Eerder schreven wij een artikel over de verschillen tussen een fatbike en ebike.

Welk merk fatbike is het beste: Conclusie

Het fatbike merk Kick&Move heeft zich vanaf 2022 bewezen als gedogen concurrent voor gerenommeerde merken zoals AGM. Omdat de Kick&Move fatbikes aanzienlijk voordeliger zijn benoemen wij Kick&Move als het beste merk fatbike van dit jaar.

FAQ: Welk merk fatbike is het beste?

Wat zijn de beste fatbike merken?

AMG en Phatfour zijn de beste fatbike merken in de hogere segmenten. Het beste fatbike merk onder de €1500,- is de Kick&Move V20 van Kick&Move.

Welke merken fatbikes zijn er?

Phatfour, AGM, Diablo, EB, Kick&Move, ENGWE, La Souris, Ouxi, Colorway en ECB zijn de meest bekende merken fatbikes van Nederland.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven