welke fatbike is beter v8 of v20

Welke fatbike is beter V8 of V20? 

Tegenwoordig zijn er veel merken die fatbikes op de markt brengen. Logisch ook, nu deze elektrische fietsen extreem populair zijn in Nederland. Goede opties zijn de V8 en de V20, waarvan wordt gedacht dat ze door Ouxi gemaakt zijn. Dat is echter niet helemaal het geval, waarover later meer. Ook lees je hieronder welke fatbike beter is. 

V8 vs V20 vergelijking 

De V8 en de V20 zijn twee fatbikes die beide populair zijn in Nederland. Hieronder hebben we een vergelijking gemaakt van deze modellen:

ModelV8V20
MerkOuxiKick&Move
Maximale snelheid25 kilometer per uur25 kilometer per uur
PrijsOngeveer 1000 euroOngeveer 1250 euro
Actieradius bij gemiddelde ondersteuning60 kilometer60 kilometer
Batterijoplaadtijd4 tot 6 uur6 tot 7 uur
VeringIn voorvorkIn voorvork en frame
Gewicht34 kilogram35 kilogram
Goedkoopste aanbiederBol.comBol.com

Zoals je ziet, lijken de V8 en V20 qua specificaties ontzettend op elkaar. De V20 is doorgaans duurder, al hangt dit wel van de verkoper af. Dit model moet ook wat langer opladen, maar ook dit verschil is erg klein. 

Het is dan ook lastig om te kiezen tussen deze twee fatbikes, al is de V8 over het algemeen populairder. Dit komt vooral doordat Ouxi een bekender merk is. Mensen denken zelfs dat de V20 ook van deze fabrikant is, maar dat is dus helemaal niet het geval.

De voor- en nadelen van de V8

De V8 fatbike komt met veel voordelen, maar dit model heeft natuurlijk ook wat nadelen. Hieronder vind je ze, waarbij we dit model ook vergelijken met de V20:

VoordelenNadelen
Comfortabeler zadelGaat langzamer met iemand achterop
Snelle oplaadtijdGeen vering in het frame en de achterkant
Heeft veel settingsKomt niet met een app 
Kan gecombineerd worden met diverse producten, zoals een achterzitje, GPS en voetsteunen Over het algemeen iets duurder dan de V20

De voor- en nadelen van de V20

De Ouxi V8 komt dus met veel voor- en nadelen, wat ook het geval is bij de V20 fatbike. Hieronder vind je ze: 

VoordelenNadelen
Geschikt voor twee personen met het achterzitjeZadel zit niet extreem comfortabel 
Vering in het frameIetsje zwaarder
Net iets goedkoperMinder statistieken op het scherm dan bij de V8 
Haalt daadwerkelijk de maximale snelheid 

Ontwerp van de V8 en V20

De Ouxi V8 en de Kick&Move V20 lijken dus ontzettend op elkaar qua specificaties en prestaties. Je verwacht dan misschien dat het ontwerp anders is, maar zelfs dat is niet het geval. Er zijn wel wat verschillen in het design, maar over het algemeen zijn deze fatbikes twee druppels water.

De accu’s zitten bijvoorbeeld op dezelfde plekken bij deze fatbikes. Ook lijken de voorlampen op elkaar, net als de zadels. Je ziet wel wat verschillen in het ontwerp van de Ouxi V8 en de Kick&Move V20 als het gaat om het frame, maar daar is het ook mee gezegd.

Deze fatbikes zijn overigens verkrijgbaar in meerdere kleuren. De V20 is volledig zwart verkrijgbaar, maar ook met een bruin zadel. Het frame is dan wel zwart. Dit is ook het geval bij de Ouxi V8, terwijl je ook kunt kiezen voor een versie met een grijs design. 

v8 en v20 ontwerp en design

Waar moet je op letten bij het kopen van een fatbike?

Hoewel de Ouxi V8 en de QMWheel V20 beide hele goede opties zijn, zijn er nog meer fatbikes waarvoor je kunt kiezen. Als je ze wilt vergelijken met de V8 en V20 dan raden we je aan om rekening te houden met de volgende factoren:

  1. Vering: Als je over ruig terrein wilt fietsen, is een fatbike met vering een aanrader. De voorvork moet in ieder geval geveerd zijn.
  2. Banden: Fatbikes zijn verkrijgbaar in verschillende bandgroottes en -breedtes. Bredere banden zijn beter voor de stabiliteit en tractie, terwijl grotere banden voor een betere snelheid en rolweerstand zorgen. 
  3. Versnellingen: Alle fatbikes zijn voorzien van versnellingen. Hoe meer, hoe beter is doorgaans het geval. Veel van deze fietsen hebben zeven versnellingen.
  4. Materiaal: Zorg ervoor dat het frame van je fatbike gemaakt is van een stevig en robuust materiaal. Goedkope voorbeelden hiervan zijn aluminium en staal, terwijl titanium en carbon duurder zijn. Ze zijn direct ook een stuk lichter. 

Welke fatbike is beter V8 of V20: FAQ

Welke fatbike is beter?

Er zijn tegenwoordig veel goede fatbikes verkrijgbaar in Nederland, zoals de V8 en V20. Deze elektrische fietsen zijn beide best goed en lijken ook wel op elkaar, maar hebben toch wat verschillen. We vinden de V8 net iets beter, maar ook de V20 is een hele goede fatbike. 

Hoe hard gaat fatbike V8?

Je krijgt op elke elektrische fiets een trapondersteuning tot 25 kilometer per uur. De fatbike V8 gaat dus behoorlijk hard, maar je hoeft niet per se 25 kilometer per uur te fietsen. Je kunt de trapondersteuning immers ook ietsje lager zetten, zo blijf je veiliger op de fiets. 

Hoe snel gaat een V20 fatbike?

Alle elektrische fietsen hebben een elektrische motor die een trapondersteuning bieden tot 25 kilometer per uur. De V20 fatbike kan dus niet sneller gaan, maar wel langzamer. Dit hangt maar net af van je ondersteuning, maar de V20 fatbike kan sowieso behoorlijk snel gaan. 

Conclusie

Als je wilt weten welke fatbike beter is als je twijfelt tussen de V8 en V20 dan hebben we slecht nieuws. Deze elektrische fietsen lijken namelijk ontzettend op elkaar, zowel qua functies en prestaties als ontwerp. Er zijn wel wat kleine verschillen:

  • Prijs: V20 is ietsje duurder dan de V8
  • Batterijoplaadtijd: V8 laadt sneller op dan de V20
  • Vering: V8 heeft een vering in de voorvork, de V20 in de voorvork & het frame

Als we toch echt een aanrader moeten doen dan kiezen voor de Ouxi V8. Dit merk is net iets bekender en daardoor geliefder, maar helaas is dit model wel wat duurder dan de QMWheel V20.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven