Hoe hard mag je met een fatbike (2)

Hoe hard mag je met een fatbike?

Laatste update op 18/06/2024 om 23:30

Een elektrische fatbike mag niet harder van 25 kilometer per uur. Harder dan 25 KM per uur is niet toegestaan voor elektrische fietsen e-bikes of fatbikes. Met een maximumsnelheid van 25 kilometer per uur valt een fatbike onder dezelfde regels als elke elektrische fiets.

Wat als je fatbike te hard gaat?

Veel fatbikes gaan te hard omdat ze zijn opgevoerd. Dit is niet toegestaan, een fatbike mag maximaal 25 kilometer per uur kunnen rijden. Alle fatbikes die harder dan 25 kilometer per uur rijden begaan hoogstwaarschijnlijk een overtreding.

Als een fatbike te hard gaat is er sprake van een overtreding en riskeert de weggebruiker een boete en inbeslagname van de elektrische fatbike.

Redenen waarom fatbikes hard kunnen rijden:

 • Een fatbike is niet gecontroleerd op de maximale snelheid van 25 kilometer per uur.
 • Fatbike is bewust opgevoerd om harder te kunnen rijden.
 • Een fatbike is elektrisch gestuurd en kan net zo hard als de monteur hem toelaat.
Wat als je fatbike te hard gaat

Hoe hard KAN een fatbike maximaal rijden

Technisch gezien kan een gemiddelde fatbike tot 64 kilometer per uur rijden. Het is echter niet toegestaan om harder te rijden dan 25 kilometer per uur op een elektrische fiets. Ook fatbikes vallen onder de categorie elektrische fietsen.

Overweeg je om harder te rijden dan 25 kilometer per uur? Dan riskeer je aanhouding, een boete en inbeslagname van jouw fatbike. Dit is dus niet verstandig… Echt… Ik kan het weten…!😕

Hoe hard mag een fatbike?Hoe hard KAN een fatbike?
Maximaal 25 km per uurMaximaal 64 km per uur

Hoe hard kan je een fatbike opvoeren?

Een fatbike kan je opvoeren tot maximaal 64 kilometer per uur. Ik adviseer om jouw fatbike niet harder te laten gaan dan 25 kilometer per uur. Dit is namelijk een verkeersregel voor elektrische fietsen. Een fatbike mag niet harder rijden dan 25 km/u.

Welke fatbike gaat 50 km per uur?

Een fatbike die je in Nederland kunt kopen is en harder kan rijden dan 50 kilometer per uur is de Kick & Move V20 – 2024. Deze fatbike is op te voeren, maar mag uiteraard niet harder rijden dan 25 kilomter per uur.

Kick & move v20 betaalbare fatbike

Kick&Move Fatbike V20 – 2024 model

 • 7 Versnellingen
 • 30 dagen uitproberen
 • Binnen 24uur in huis🍃

Wat is de max snelheid van een fatbike?

Een fatbike valt onder elektrische fietsen. De maximale toegestane snelheid van een fatbike is 25 kilometer per uur. Fatbikes kunnen worden opgevoerd tot 64 kilometer per uur. Echter mag je alleen op eigen grond harder rijden dan 25 kilometer per uur. Doe dit dus niet op de openbare weg.

Buiten het feit dat een fatbike maximaal 25 kilometer per uur mag zijn er nog meerdere nadelen van fatbikes. Deze heb ik al beschreven in een vorig artikel: Alle nadelen van een fatbike“.

Andere Veelgestelde Vragen:

Hoe hard fiets je met 250 Watt?

Een elektrische fiets van 250 Watt trapondersteuning kan 18 – 22 km per uur fietsen. De maximale snelheid voor een elektrische fatbike is 25 kilometer per uur.

Wat gebeurt er als je fatbike te hard gaat?

Wanneer een fatbike harder gaat dan 25 kilometer per uur riskeer je een boete van de politie. Je begaat hiermee een overtreding. Ook kan een fatbike in beslag worden genomen.

Kan een fatbike harder dan 25?

Een fatbike kan harder dan 25 kilometer per uur, maar dit is niet toegestaan. Een fatbike mag niet harder rijden dan de maximale snelheid van elektrische fietsen (25 KM/u).

Hoe hard mag je met een fatbike: Conclusie

Om de vraag te beantwoorden: “Hoe hard mag je met een fatbike rijden?” hebben we een simpel antwoord. Zoals elke elektrische fiets mag een fatbike tot maximaal 25 kilometer per uur KUNNEN rijden. het maakt niet uit of je langzamer rijdt. Een fatbike moet begrenst zijn tot 25 kilometer per uur.

1 gedachte over “Hoe hard mag je met een fatbike?”

 1. Een fat bike voor de openbare weg mag een motor van maximum 250 wat hebben ,net zo als alle andere elektrische ondersteunende fietsen
  Dus hij verschil niets met elektrische fietsen
  Alleen wat je veel op de weg ziet zijn meestal motoren van 350 wat of meer
  De politie kan met de nieuwe rollenbank ook de motor meten
  Er zijn namelijk verkopers die een andere sticker op de motor plakken van 250 watt terwijl 350 watt of meer in zit
  Een 250watt motor kan maximum 40 km halen en dat is bij de goedgekeurde fatt bikes geblokkeerd op 25 km

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven