is fatbike een merk

Is fatbike een merk?

Nee, fatbike is geen merk. Dus, is fatbike een merk? Nee, in plaats daarvan is het een type fiets. Er zijn verschillende merken die tegenwoordig fatbikes produceren. In dit artikel noemen we een paar goede fabrikanten, maar er is dus geen merk dat fatbike heet.

Wat is een fatbike?

Een fatbike is dus geen merk, maar een soort fiets. Ze zijn vaak voorzien van een elektrische motor en hebben extreem brede banden. Ze zijn doorgaans 9,65 centimeter of zelfs nog breder. Je kunt de druk in de banden zelf bepalen, wat handig is als je offroad gaat fietsen. Natuurlijk helpt het elektrische motortje hier ook bij.

Fatbikes hoeven overigens niet beslist een elektrische motor te hebben, maar de meeste die je op de Nederlandse weg ziet zijn wel elektrische exemplaren. Dit maakt het fietsen natuurlijk veel makkelijker en lichter. Je ziet in ons land vooral jongeren op fatbikes, wat onder meer komt omdat ze er stoer en hip uitzien.

De beste fatbike merken

Je weet dus inmiddels dat een fatbike niet een merk is, maar een type elektrische fiets dat in Nederland momenteel ontzettend populair is. Er zijn dan ook steeds meer fabrikanten die fatbikes op de markt brengen. Hieronder noemen we een paar goede merken:

 1. Killerbee: Killerbee staat vooral bekend om de schakelbrommers, maar dit merk heeft verder gekeken en produceert inmiddels ook fatbikes. Deze elektrische fietsen bieden veel comfort en ook nog eens een krachtige accu. Ook zien ze er ontzettend stoer uit, dus het is niet meer dan logisch dat de fatbikes van Killerbee populair zijn.
 2. Phatfour: Phatfour is een zeer trendy merk uit Nederland dat prachtige elektrische fatbikes produceert. Momenteel zijn er drie opties: de FLX, FLX+ en FLB+ Serie. De eerste optie is als beste getest door het AD in 2023 en is momenteel misschien wel de populairste fatbike van ons land. Alle modellen van Phatfour zien er geweldig uit en zijn verkrijgbaar in meerdere kleuren, behalve de FLB+ Serie.
 3. Doppio: Ook de fatbikes van Doppio komen altijd goed uit de tests. De Classico Connected is hier een goed voorbeeld van. Dit model heeft een stoere look en wordt handig gebruikt. Dit komt bijvoorbeeld omdat deze fatbike voorzien is van een GPS-tracker, wat uiteraard nuttig is voor mensen die graag op avontuur gaan.
 4. AGM: AGM is een van de bekendste fabrikanten van fatbikes. Dit komt vooral door de GT250, een hippe fatbike met een stoere en sportieve uitstraling. Je kunt dit model kopen bij een dealer bij jou in de buurt. De fatbike is voorzien van een actieradius van meer dan 80 kilometer, wat een goede functie is die AGM ontwikkeld heeft.
 5. Knaap: Stoer de weg op, dat lukt je zeker als je op een fatbike van Knaap fietst. Dit merk heeft verschillende modellen op de markt gebracht die er allemaal net iets anders uitzien. We raden je aan om ze met elkaar te vergelijken en dan te kiezen welke fatbike van Knaap perfect voor je is.


waar moet je op letten bij het kiezen van een merk voor een fatbike

Waar moet je op letten bij het kiezen van een merk voor een fatbike?

Bij het kiezen van een merk voor een fatbike zijn er verschillende factoren waar je op moet letten om ervoor te zorgen dat je de juiste fiets krijgt die aan je behoeften voldoet. Hier zijn enkele belangrijke overwegingen:

 1. Toepassing
  Bepaal waar je je fatbike vooral zult gebruiken. Als je op avontuur gaat met je elektrische fiets heb je mogelijk een ander merk nodig dan wanneer je alleen op fietspaden fietst. Denk ook aan de versnellingen op een fatbike.
 2. Kwaliteit van de onderdelen
  Ga voor een merk dat kwalitatieve fatbikes produceert. Let hierbij op de kwaliteit van het frame, aluminium of carbon is hiervoor perfect. Ook moet de fatbike een verende vork hebben, hierdoor is hij extra schokabsorberend bij hogere snelheden.
 3. Reputatie
  Let altijd op de reputatie van merken als je een fatbike wilt kopen. Als je online alleen maar slechte beoordelingen leest, zegt dit eigenlijk al voldoende.
 4. Gewicht
  Fatbikes zijn zwaarder dan normale fietsen, wat komt door het robuuste frame en de brede banden. Houd hier rekening mee, aangezien het gewicht van fatbikes van verschillende merken alsnog varieert.
 5. Budget
  Fatbikes variëren behoorlijk in prijs, waar het merk zeker invloed op heeft. Let hier dus goed op als je een fabrikant kiest.

Veelgestelde vragen over: Is Fatbike een Merk? 

Wat is een goed fatbike merk?

Er zijn tegenwoordig veel goede merken die fatbikes produceren, hieronder noemen we een paar fabrikanten en hun beste model:

MerkenBeste model
KnaapKnaap LON
AGMAGM GT250
PhatfourPhatfour FLX
DoppioDoppio Classico Connected
KillerbeeKillerbee Fatbike

Waar valt een fatbike onder?

Een fatbike die voorzien is van een elektrische motor wordt in Nederland volgens de wet gezien als een elektrische fiets. Dit betekent dat je geen helm hoeft te dragen. Ook is een rijbewijs, verzekering of kenteken geen must bij fatbikes.

Waarom is fatbike zo goedkoop?

Fatbikes zijn vaak goedkoper dan elektrische fietsen, al hangt dit van het merk en de accu af. Toch is een fatbike vaak zo goedkoop in vergelijking met een ebike omdat deze vaak gemaakt worden in China. Dit verlaagt de kwaliteit, maar ook zeker de prijs.

Is Fatbike een Merk: Conclusie

Fatbike is geen merk, maar het is een type fiets dat in het verleden vooral door avonturiers werd gebruikt. Inmiddels zie je ze ook veel op de Nederlandse wegen, al gaat het dan wel om een moderne variant met elektrische trapondersteuning. Doppio, Phatfour en Knaap zijn een paar goede voorbeelden van merken die deze fatbikes produceren.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven