Framenummer Ouxi Fatbike waar zit dat

Framenummer Ouxi fatbike (waar zit dat?)

Als je een Ouxi fatbike hebt en je graag het framenummer wilt weten, kun je naar de factuur kijken om het framenummer Ouxi fatbike te vinden. Daarnaast kun je ook de verkoper vragen. Eventueel kun je het framenummer ook op je Ouxi fatbike vinden. Het framenummer van een Ouxi fatbike zit op een van de volgende plekken:

  1. Op de zadelbuis
  2. De framebuis
  3. Onder op de trapas
  4. Op de achtervork

Wat is een framenummer?

Het framenummer van je Ouxi fatbike is een unieke identificatiecode. Deze is op het frame geplaatst door de fabrikant en wordt ook wel een serienummer genoemd. Dit nummer bestaat uit meerdere cijfers en letters, die vaak staan voor de volgorde, het jaar en de locatie van de productie van de Ouxi fatbike.

Het framenummer is bedoeld om alle fietsen uniek te identificeren. Hierom zijn dus alle serienummers anders. Het nummer op je Ouxi fatbike is dus uniek en vind je alleen op jouw fiets.

Wat is het belang van het framenummer?

Het is verstandig om het framenummer van je Ouxi fatbike ergens op te schrijven. Dit komt doordat het serienummer in vier situaties van belang is:

  1. Doorverkoop: De koper van je Ouxi fatbike kan om het framenummer vragen om de echtheid te controleren.
  2. Fietsverzekering: Om een fietsverzekering af te sluiten voor je Ouxi fatbike moet je het framenummer doorgeven aan de verzekeraar.
  3. Diefstal: Bij diefstal gebruikt de politie het serienummer om deze te vinden en te identificeren.
  4. Garantie: Als je Ouxi fatbike kapot is, is de kans groot dat de fabrikant naar het framenummer vraagt.
wat is het belang van een framenummer op ouxi fatbike

Waar zit het framenummer op je Ouxi fatbike?

Als je op het framenummer van je Ouxi fatbike zoekt dan raden we je aan om te kijken naar de volgende plekken op je fiets:

PlekUitleg
ZadelbuisOnderaan je zadel, waarschijnlijk aan de achterkant.
FramebuisWaarschijnlijk op de onderkant, dus zet de fatbike op de kop.
TrapasDirect naast de pedalen.
AchtervorkIn de buurt van de pedalen en ketting.

Veelgestelde vragen: Framenummer Ouxi fatbike:

Waar zit framenummer fatbike?

Als je het framenummer van je fatbike zoekt, hoef je niet verder te kijken dan het zadelbuis. Check dus even onder je zadel om het framenummer te vinden. Vaak staat dit op de achterzijde.

Waar zit je framenummer?

Bij veel fatbikes vind je het framenummer op de achterkant van de zadelbuis van de fiets. Het zou echter ook kunnen dat dit nummer geplaatst is op het frame of de framebuis. Dit hangt dus van het model af, maar kijk altijd eerst naar de zadelbuis.

Waar staat het framenummer fiets?

Als je het framenummer van je fiets zoekt dan moet je doorgaans naar de zadelbuis kijken. Op de achterkant staat dan het nummer. Op sommige fietsen is het framenummer echter op de framebuis of op andere plekken van het frame geplaatst.

Conclusie

Het framenummer van je Ouxi fatbike zit achter op de zadelbuis. Het kan echter ook geplaatst zijn op de framebuis, trapas of achtervork. Bekijk deze plekken goed of kijk op je factuur om je serienummer te vinden.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven